loader

03 Temmuz 2024

  • Anasayfa   >
  • Haberler
  • Türkiye Seramik ve Refrakter Meclisi Sektör Sorunlarını İstişare etmek İçin Toplandı

Türkiye Seramik ve Refrakter Meclisi Sektör Sorunlarını İstişare etmek İçin Toplandı

Türkiye Seramik ve Refrakter Meclisi Sektör Sorunlarını İstişare etmek İçin Toplandı

Yapılacak olan Bakanlık ziyaretleri hakkında meclis görüşleri toplandı.

T. Seramik ve Refrakter Sanayi Meclisi, Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay başkanlığında İstanbul’da toplandı. Söz konusu toplantıda T. Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kalkınma Bakanı ile görüşecek olan Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Meclis Başkan Yardımcısı Germiyan Saatçioğlu sektörle ilgili dile getirilecek konular hakkında üyelerin görüşlerini aldı. Ayrıca Strateji Belgesi’nin en kısa zamanda EKK’ya sevk edilmesi konusunda meclisin faaliyete geçmesi kararı alındı.

Aralık ayında Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün’ü ziyaret eden Meclis Başkan ve Başkan Yardımcısı Bakanlara dile getirdikleri konular ve Bakanların sektörden beklentileri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Sektörel Ekonomik Şura için sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

Sektörel Ekonomik Şura’da dile getirilmesi planlanan 5 sorun 5 çözüm önerisi için meclis üyelerinin fikirleri alınarak son şekli verildi. Sektör’de yaşanan sıkıntıların dile getirildiği 5 sorun 5 çözüm önerisinde; yüksek enerji maliyetleri, alt yapı sıkıntıları, karayolu taşımacılığını kullanan sektörün motorinden alınan ÖTV sebebiyle maliyetlerinin artması, KOBİ desteklerinden yararlanmak için kriterlerin gözden geçirilmesi, standartlara uyumun zorunlu hale getirilmesi, katma değerin teşviki ve hammaddeye erişimin kolaylaştırılması şeklinde sorunlar belirlendi.

Toplantıda son olarak sektör raporunun hazırlanmasında verilerin elde edilmesi ile ilgili yapılacak çalışmalar ve başvurulacak kanallar istişare edildi.

Toplantı’da Meclis Başkan Yardımcısı, Meksika’da yapılan Dünya Seramik Karo Forum’u hakkında bilgi vererek, forumda bilgi veren seramik üreticisi ülkelerin üretim rakamları ve istihdam bilgileri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantını sonunda Meclis Danışmanı 23. Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Kararları hakkında bir sunum yaptı. Ulusal Yenilik Sistemi 2023 Yılı Hedefleri, Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik destek mekanizmalarında bütünsellik, uyum ve hedef odaklılığın sağlanması gibi konularda belirlenen 2023 yılı hedefleri hakkında bilgilendirme yapıldı.