loader

03 Temmuz 2024

  • Anasayfa   >
  • Haberler
  • Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu

Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu

Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu

Haberler

Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu

Türkiye Seramik Federasyonu olarak her yıl düzenlemekte olduğumuz Seramik Sektörü Yeni Yıl Sektör Yemeğini bu yıl da Sektör bireylerini bir araya getirmek ve keyifli bir gece geçirmelerini temin etmek için 16 Ocak 2015 Cuma akşamı Moda Deniz Kulübü'nde yapılmıştır.

Sektörümüzdeki değerli sanayicilerimizin ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen ve Türk Seramik Sektörünü bir araya getirmiş olan, bu kokteyl ve akşam yemeğinde Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yamaner’in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından her yıl yapılması geleneksel hale gelen Seramik Onur Ödül Töreni’ne geçilmiştir. Sektörümüzün duayenleri olan Sayın Prof. Dr. Ateş Arcasoy, Sayın Hanifi Mutlu, Sayın Abdurrahman Özkaya, Sayın Kemal Yıldırım, Sayın Mehmet Baler ve Sayın Zeynep Bodur Okyay’a seramik onur ödülleri takdim edilmiştir.


Sayın Prof. Dr. Ateş Arcasoy, Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Seramik Teknolojisi, Seramik İşletmesi, Seramik Sanat Tarihi, Antika Porselen Sanatı ve Tarihi hocası olarak görevini sürdürmektedir.

Mutluhan Holding ve Yüksel Seramik AŞ. firması Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hanifi Mutlu, Mutluhan Holding bünyesinde ki otomotiv, inşaat, turizm, sanayi, teknoloji, enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren on bir şirketin kurucusudur. 2008 yılından itibaren Mutluhan Holding bünyesinde faaliyetini sürdüren Yüksel Seramik markasının her geçen yıl kapasitesini arttıran ve yeni teknolojik yatırımları ile sektöre katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Turkuaz Seramik AŞ. firması Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Abdurrahman Özkaya, 1975 yılında öğretmenlik görevine başlamış, ticari hayata yatkınlığı nedeniyle çok geçmeden görevinden istifa ederek ticarete atılmıştır. Babası ile birlikte inşaat ve müteahhitlik gibi işlerle meşgul olmaya başlamış, 1982 yılında kardeşleri ile birlikte Özkaya Halıcılık şirketini kuran Özkaya, 1993 yılında da aile işletmesindeki birikimi değerlendirerek Turkuaz Seramik A.Ş.’nin kuruculuğunu üslenmiştir. Abdurrahman Özkaya, halen 45 kişi ile kurulan bugün ise iki ayrı tesiste bine yakın kişiye istihdam sağlayan Turkuaz Seramik A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Sayın Ateş Arcasoy’a, Sayın Hanifi Mutlu’ya ve Sayın Abdurrahman Özkaya’ya seramik onur ödülleri Federasyon Başkanı Sayın Ahmet Yamaner tarafından takdim edilmiştir. 

Akış Yapı Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yıldırım, çocuk yaşlarda başladığı iş hayatını hem çalışıp hem okuyarak devam ettirmiş, aile şirketi olan Akış Yapı Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Türkiye’deki inşaat ve tesisat malzemelerinin toptan satışını yapan aynı zamanda perakende mağazalarıyla da hizmet veren Akış Yapı Grup, proje ve müteahhitlik kanadında da faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 15 yıldır sektörel sivil toplum örgütlerinde görev yapmakta olan Kemal Yıldırım, 4 yıl TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği), Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Örgütlenmenin ve eğitimin önemini her fırsatta dile getiren Yıldırım, 2007 yılında kurulan TİMFED Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu’nun ve 11 yıldır sektörün eğitim odağı olmayı başaran TİMDER Akademi’nin oluşumunda önemli katkılar sağlamıştır. Bulunduğu sivil toplum örgütlerinde her zaman aktif kişiliğiyle dikkat çeken Yıldırım, halen TİMFED, TİMDER, Türkiye Seramik Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda TOBB Türkiye Seramik ve Refrakter Sanayi Meclisi Üye’liği görevlerini sürdürmektedir. Sayın Kemal Yıldırım’a Seramik Onur Ödülü, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Sayın Zeynep Bodur Okyay tarafından takdim edilmiştir.

Sayın Mehmet Baler, 1957 yılında Eczacıbaşı Seramik’de Satış Şefi olarak işe başlamış, Grupta 25 yıl çalışmıştır. Kurucusu olduğu ve adlarını verdiği Dasa, İntema, Artema, ABS Alçı, Kaynak Tekniği, gibi çeşitli Eczacıbaşı yapı sanayi firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı, Murahhas Üye ve Genel Müdür olarak görev almıştır. Eczacıbaşı Sağlık Gereçlerine Vitra markasını bulup koyan kişidir. Emekli olarak Eczacıbaşı’ndan 1982 tarihinde ayrıldığından bir yıl sonra yeni kurulan Toprak Seramik’te Murahhas Üye olarak görev alan Baler 1995 yılına kadar bu firmada çalışmıştır. Kendisi Türkiye’de 1956 yılında Türkiye’de ilk olan İstanbul Rotary Kulübü’nün kurucuları arasındadır. 1981-1983 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği’nde bulunmuştur. Halen 20 yıldır tam emekli olan Baler, Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Yüksek Divan Kurulu üyesi, Moda Deniz Kulübü’nde Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve Kulübün Komodorudur. Sayın Baler’e Seramik Onur Ödülü, Eczacıbaşı Holding CEO’su Sayın Erdal Karamercan tarafından kendisine takdim edilmiştir.

Sayın Zeynep Bodur Okyay, Temmuz 2007’den beri Kale Grubu Başkanı ve CEO’su olarak görevini sürdürmekte, pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ve odanın yönetim kurullarında faal olarak çalışmaktadır. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı, İSOV Mütevelli Heyeti Başkanlığı, İktisadi Kalkınma Vakfı(İKV) Başkan Vekili, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği ve DEİK İtalyan İş Konseyi Başkanı, İtalyan ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği, İTÜ , TEV Mütevelli Heyeti Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seramik ve Refrakter Meclisi Başkanlığı aktif olarak üstlendiği görevlerden bazılarıdır. Sayın Bodur, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği’ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi’nde Türk Kürsüsü kurulmasına da destek vermiştir. Kale Grubu bünyesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunarak pek çok faaliyet gerçekleştiren Zeynep Bodur Okyay, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın Başkanlığı’nı da yapmaktadır. Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından ‘’Caveliere di Lavora‘’ nişanı ile taltif edilen Zeynep Bodur Okyay, 2014 yılında da “Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana” üst düzey devlet nişanını almıştır. 2010 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı ‘Turkey in Europe’ kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü’ne layık görülmüştür. Aynı yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, ülkesine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmiştir. ve Sayın Zeynep Bodur Okyay’a seramik onur ödülü Federasyon Başkanı Sayın Ahmet Yamaner tarafından takdim edilmiştir.

Seramik Onur Ödül töreninden sonra sahne alan sanatçımız Candan Erçetin eşliğinde, misafirlerimize neşeli bir akşam yemeği sunulmuştur.

 

Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu
Türkiye Seramik Federasyonu Seramik Sektörü Yeni Yıl Balosu