loader

03 Temmuz 2024

  • Anasayfa   >
  • Haberler
  • SERFED, DTM yetkilileri ile seramik sektörü mensuplarını buluşturdu

SERFED, DTM yetkilileri ile seramik sektörü mensuplarını buluşturdu

SERFED, DTM yetkilileri ile seramik sektörü mensuplarını buluşturdu

Türkiye Seramik Federasyonu 20 Haziran 2011 tarihinde, Point Hotel Barbaros’da Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkililerinin katıldığı bir sektör bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan Daire Başkanı G. Müge Varol ILICAK, Daire Başkanı Bünyamin KUTLU, Dış Ticaret Uzmanları Süleyman CANIDEMİR, Mustafa İlker ÖZDEM, Fatma Derya KOÇ ve Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yılmaz BOZKURT katılımıyla toplantı gerçekleşti.

Seramik sektöründen geniş katılımın olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Serfed Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Seramik sektörünün sorunlarının olduğunu, fakat devletin ve kamu kurumlarının bu sorunlara karşı çözümler üretmeye çalıştığını” ifade etti. “İhracatın arttırılması için devlet teşviklerinin önemli bir katkısı olduğunu” vurgulayan Serfed Başkanı, “Geçmişteki teşviklerin o günün şartlarına uygun olduğunu ama günümüzde değişen ekonomide teşviklerin de günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini” söyledi.Bu toplantıya katılan Dış Ticaret Müsteşarlığı heyetine ayrıca teşekkür eden Zeynep Bodur Okyay, sözü Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan Daire Başkanı G. Müge Varol ILICAK’a verdi.

“Serfed’i ziyaret ettiklerinde kendilerine gerek Zeynep Hanım’ın gerekse Serfed Genel Sekreteri Germiyan Bey’in çok yakın ilgi gösterdiğini” ifade eden Ilıcak, “Bu kadar kısa sürede Serfed’in bu kadar geniş katılımlı bir sektör toplantısı organize etmesine sevindiklerini” söyledi.

Ilıcak, başkanlığını yaptığı dairenin sektör mensuplarına her zaman yardıma hazır olduklarını ve sorunlarıyla ilgili olarak kendilerine ulaşılmasını istedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dış Ticaret Müsteşarlığı uzmanları tarafından “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi”, “Yurtdışı Fuar Destekleri”, “Turquality, Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri” başlıklı 3 ayrı tebliğ sunuldu.

Her 3 tebliğde de DTM’nin ihracatı geliştirme adına üreticilere sunduğu teşvikler detaylı olarak anlatıldı. Bu teşviklerle ilgili olarak verilen bilgilerin detaylı açıklamalarına http://www.dtm.gov.tr sitesinden ulaşılabileceği vurgulandı.

Özellikle markalaşma konusunda verilen yüksek teşvikler dikkat çekici bulundu. Turquality ve marka kapsamında destek alan firmalar hakkında bilgi veren Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yılmaz BOZKURT, şu anda faal olarak 179 ayrı firmanın kendilerine müracaat yaptığını, 72 tanesi Turquality kapsamında, 28 tanesi markalaşma kapsamında toplam 100 firmanın desteklendiğini belirtti.

Bunların dışında 20 firmanın marka kapsamında desteklendiğini ve 5 yıllık destek sürelerinin tamamlandığını söyledi. 

Tebliğlerin ardından geçilen soru cevap bölümünde, seramik sektörü üyeleri yurtdışı teşvikler konusundaki sorunlarını ve isteklerini DTM mensuplarına ilettiler ve onlardan bu konular hakkında bilgiler aldılar.

Kapanış konuşmasında Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan Daire Başkanı G. Müge Varol ILICAK, “Bu toplantıyı yaparken amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu, sektöre devletin ihracatı geliştirmek adına yaptığı katkıları herkese duyurmak adına bu toplantıyı Serfed ile birlikte düzenlediklerini” söyledi. Seramik sektörü mensupları ile müsteşarlık arasındaki bağın güçlenmesini hedeflediklerini belirten ILICAK, sektör ile ilgili olan sorunlarda ya da taleplerde gerek daire başkanı olarak kendisinin gerekse ekibinin hazır olduğunu, kendilerine ulaşıldığı takdirde her türlü yardıma hazır olduklarını tekrar tekrar vurguladı.