loader

03 Temmuz 2024

  • Anasayfa   >
  • Haberler
  • Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet Erdem’ i Ziyaret Ettik.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet Erdem’ i Ziyaret Ettik.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet Erdem’ i Ziyaret Ettik.

ÇSGB Müsteşarı Sayın Ahmet Erdem 01 Ağustos 2017 tarihinde TSF Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcısı Sayın Nihat Özyurt ve Genel Sekreterimiz Sayın Germiyan Saatçioğlu tarafından ziyaret edilmiş ve sektörümüzle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar kendisine sunulmuştur.

Türkiye Seramik Federasyonu’nun hazırlamış olduğu ILO Raporu Sayın Ahmet Erdem’e takdim edilmiştir.
Konfederasyon üye işyerlerinin ÇSGB iş teftiş kurulu tarafından Mayıs-Haziran aylarında denetlendiği ve müfettişler tarafından olumlu geri bildirimlerin iletildiği paylaşılmıştır.
Sektörün yarattığı katma değer, iş gücü, ihracat kapasitesi ve ülkeye döviz getiren bir sektör olduğu iletilmiştir.
Fazla mesai, SGK Malullük Hesaplama, sektörün ÇT iş kolundan T işkoluna geçmesi başlıkları iletilmiştir.
SGK tarafından yapılan Meslek Hastalığı malullük oranı hesaplamalarında Çalışma Gücü Ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği hakkında bilimsel yazıların olduğu iletilmiştir.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRÜ SAYIN NURCAN ÖNDER’i ziyaret ettik
ÇSGB Genel Müdürü Sayın Nurcan Önder 01 Ağustos 2017 tarihinde TSF Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcısı Sayın Nihat Özyurt ve Genel Sekreterimiz Sayın Germiyan Saatçioğlu tarafından ziyaret edilmiştir. Fazla Mesailerle ilgili, İşyerinde Yapılan İşlerin, Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami 7,5 Saat Veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik gereği sektörün fazla mesai yapamadığı, fırın-robot-basınçlı döküm gibi sürekli çalışan sistemlerde mesaisiz çalışmanın mümkün olmadığı ve sektörün zor durumda olduğu iletilmiştir. 

SGK Malullük Oranı Hesaplamaları SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz ve Maluliyet ve Sağlık Kurumları Daire Başkanı Dr. Emre Aydın’ı 01 Ağustos 2017 tarihinde ziyaret ettik ve sektörünüzün sorunlarını ilettik. Sektör hakkında Genel Müdüre detaylı bilgi verdik.

Yüksek banttan verilen meslekte kazanma gücü kayıp oranlarının çalışana, SGK sistemine, sektöre ve işverene ciddi zarar verdiği,
Çalışma Gücü Ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği yöntemin yanlış olduğu, ILO tarafından da çizelgelerin maluliyet oranı belirlemede kullanılmaması gerektiği bilimsel raporlarda belirtildiği, federasyon tarafından yapılan ILO çevirisi Genel Müdüre anlatıldı.
Genel Müdür İsmail Yılmaz Bey, iletilen tüm konulara katıldığını, ilgili yönetmeliğin revizyon çalışmalarının başladığını, 2,5 yıldır devam ettiğini, ilgili üniversite-STK-bilim adamlarından görüşlerin alındığını ve 2017 Ekim ayında yapılacak bir çalıştay ile deklerasyon yapılacağını iletti.
TSF olarak görüş iletmek istediğimiz, TORAKS Derneğinin de görüş iletmesini talep ettik,
Meslekte kazanma gücü oranları için de yeni yönetmelik yayınlandığında tekrar değerlendirme yapılmasını istedik,
Yönetmelik yayınlandıktan sonra önceden verilen malullük oranları yeniden değerlendirilecek,
SGK tarafından malulleri yeniden çalışma hayatına kazandırma-rehabilitasyon projesi başlatıldığı bilgisi verildi.